Welkom Welzijn Kronenberg Evertsoord

De Kompeniej

Dorpsverbinder.

 

Z W A N G E R S CH A P S   V E R L O F

Vanaf maandag 27 mei ga ik – Veerle Nelissen – met zwangerschapsverlof. Mijn verlof duurt t/m 3 november. Ik mag jullie laten weten dat mijn functie als Dorpsverbinder tijdelijk wordt overgenomen door Gwen Verstegen-Billekens. Gwen is regelmatig te vinden in de Kronenberg, dit aangezien ze sinds 1 maart 2023 werkzaam is bij ‘de Kompeniej’ als vaste beroepskracht.

Gwen is Verzorgende IG en heeft altijd in de ouderenzorg gewerkt. Het omgaan met mensen is voor haar heer belangrijk.
Ze wil dan ook haar steentje bijdragen aan de samenleving. Dit doet ze als beroepskracht bij ‘de Kompeniej’ en vanaf maandag 27 mei ook als Dorpsverbinder van Kronenberg & Evertsoord.

Mocht je hulpvragen hebben, dan is Gwen te bereiken via:
T:  06-20745282
M: dorpsverbinder@welzijn-kronenberg-evertsoord.nl

Of loop gerust binnen bij ‘de Kompeniej’ in de Torrekoel, daar is Gwen ook regelmatig te vinden.
‘De Kompeniej’ is open op: maandag en dinsdag ochtend 9.30-13.00 uur en op vrijdag van 9.30-16:00 uur.

 

Veerle Nelissen eerste dorpsverbinder in Kronenberg en Evertsoord.

In Nederland is veel professionele zorg beschikbaar voor uiteenlopende zorgvragen.
De overheid streeft echter in toenemende mate naar meer zelfredzaamheid van burgers.

Op het moment dat bij een burger een welzijn of zorgvraag ontstaat, kan het moeilijk zijn om het juiste ‘loket’ te vinden voor specifieke informatie, hulp of zorg.

Tegelijkertijd is het voor professionele zorgaanbieders moeilijk om de behoefte bij hun klanten in kaart te brengen. De afstand tussen zorgvrager en -aanbieder is groot en ook andersom kan een grote afstand worden ervaren.
Daarom vinden we als Stichting Welzijn Kronenberg Evertsoord een extra schakel tussen het informele en formele netwerk van belang en deze nieuwe schakel heeft de naam dorpsverbinder gekregen.
Het doel van deze schakel is inwoners en professionals samen te brengen. Dit om inwoners met een hulpvraag meer te kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan ‘kwetsbare’ ouderen, (chronisch) zieken, mantelzorgers of inwoners die vragen hebben en/of problemen ervaren die ze zelf niet of zeer moeilijk kunnen oplossen.

 Veerle Nelissen is de eerste dorpsverbinder voor Kronenberg en Evertsoord en stelt zichzelf voor:

Ik ben Veerle Nelissen, 26 jaar oud en kom oorspronkelijk uit America en woon sinds drie jaar samen met mijn vriend Rien Rops in Kronenberg. Ik ben nu werkzaam als Dialyseverpleegkundige in Viecuri Medisch Centrum en zal daarnaast de functie als dorpsverbinder van Kronenberg en Evertsoord gaan vervullen. Mensen helpen met een specifieke hulpvraag, is mij niet onbekend. Voorheen was ik nl. werkzaam als wijkverpleegkundige in de regio Horst aan de Maas. Ik vind het een hele eer om iets te kunnen betekenen voor de inwoners van deze twee dorpen. Het is voor mij een uitdaging om als eerste dorpsverbinder aan de slag te gaan. Samen met Stichting Welzijn
 Kronenberg Evertsoord zal ik mijn best doen om waar ik kan, zoveel mogelijk mensen te helpen. Ik weet waarschijnlijk niet altijd direct een passende oplossing, maar er zijn veel mensen op wie ik een beroep kan doen om de hulpvraag naar beste kunnen te beantwoorden.  

Dus schroom niet en voel u vrij mij te bellen of een bericht te sturen naar 06-20745282
E-mail: dorpsverbinder@welzijn-kronenberg-evertsoord.nl

Dorpsverbinder Kronenberg en Evertsoord helpt u verder..

Dorpsverbinder Veerle Nelissen helpt bij het vinden van oplossingen op het gebied van zorg, welzijn en leefbaarheid voor inwoners van Kronenberg- en Evertsoord. Zij kijkt wat de hulpvrager zelf kan doen en zoekt in zijn of haar omgeving naar passende aanbevelingen- en/of oplossingen.

Enkele voorbeelden van hulpvragen kunnen zijn:
– Hoe werkt het met een DIGID?
– Bij wie kan ik terecht als ik een aanpassing in huis nodig heb?
– Hoe vraag ik personenalarmering- of medische hulpmiddelen aan?
– Waar kan ik terecht als ik huishoudelijke hulp- en/of thuiszorg nodig heb?
– Ik ben mantelzorger en ik ben overbelast, waar kan ik hulp- en ondersteuning krijgen?
– Wat te doen bij eenzaamheid?
– Waar en hoe kan ik me aanmelden voor een huurwoning?
– Wie kan ik inschakelen bij financiële problemen?
– Hoe kunnen gezinnen met een laag inkomen (energie) subsidie aanvragen?
– Hoe kan ik me aanmelden voor de voedselbank?
– Wat te doen bij onrust in de buurt?

Heeft u dergelijke of vergelijkbare vragen neem dan contact opnemen met Veerle Nelissen  dorpsverbinder van Kronenberg en Evertsoord. Zij weet waarschijnlijk niet altijd direct een passende oplossing, maar helpt u graag verder (zo ver) als ze kan.

U kunt de dorpsverbinder bereiken door:

De dorpsverbinder neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op en zal een afspraak maken zodat we samen aan de slag kunnen met de hulpvraag.

Download de folder Dorpsverbinder Kronenberg en Evertsoord helpt u verder

 

Dorpsverbinder Kronenberg en Evertsoord in de Hallo.


Dorpsverbinder in de Hallo