Welkom Welzijn Kronenberg Evertsoord

De Wensbus

Wensbus Kronenberg Evertsoord

 

Team Wensbus Kronenberg Evertsoord extra gewaardeerd.

Door allerlei oorzaken (o.a. ziekte) heeft het team van de Wensbus, chauffeurs, planners etc.
in de afgelopen tijd regelmatig een tandje bij moeten zetten om te zorgen dat het busje bleef rijden. Voor de stichting Welzijn Kronenberg Evertsoord reden om als blijk van waardering en dank hiervoor de chauffeurs te trakteren op een barbecue.  Dit gebaar werd erg gewaardeerd en het werd een gezellige avond.
Wil jij dit team toppers ook komen versterken,
neem dan contact op met Piet Selen, tel. 06-11841811
(op de foto ontbreken Sjaak Draak en Hubert Miller)

 

Grad Aerts gestopt als chauffeur van de Wensbus Kronenberg Evertsoord

Woensdag 26 april heeft Grad zijn laatste ritten gereden als chauffeur van de Wensbus.
Grad was chauffeur vanaf de start in april 2014 van de partij.
Grad heeft altijd met veel plezier de Wensbus gereden en eigenlijk had hij best nog door willen rijden. Zijn motto was ook altijd “je kunt beter een ander helpen dan dat je zelf geholpen moet worden”.
Maar er is een harde regel vanuit de provincie dat chauffeurs op hun 80 moeten stoppen.
Tijdens zijn  laatste dag kreeg Grad van Herman Steeghs namens het bestuur van de Stichting Welzijn Kronenberg Evertsoord een kleine attentie aangeboden om hem te bedanken voor zoveel jaren trouwe en belangeloze inzet. Grad we wensen je nog veel gezonde jaren samen met Mariet. Lijkt chauffeur op de Wensbus jouw, man of vrouw ook leuk en dankbaar werk ten behoeve onze minder mobile inwoners, meld je dan aan. We zijn altijd op zoek naar nieuwe chauffeurs.

 

Wensbus Kronenberg Evertsoord is er voor iedereen die geen eigen vervoer heeft.

Zo verzorgt de Wensbus Kronenberg Evertsoord o.a. het vervoer van de kinderen uit Evertsoord naar basisschool de Kroevert en haalt de deelnemers van de Kompeniej op en brengt ze ook weer netjes thuis. De Wensbus brengt mensen uit onze dorpen naar het ziekenhuis of de huisarts, naar de supermarkt voor hun boodschappen of naar een andere bestemming. Elke inwoner die (tijdelijk) niet mobiel is mag en kan van de Wensbus gebruik maken.

 

Tarieven: per persoon per enkele rit* 
Binnen Kronenberg en Evertsoord € 1.–; naar centrum Sevenum,
station Horst-Sevenum  of  centrum Horst en de ziekenhuizen Venlo en Venray variëren ze van € 1.50 tot € 2.–.
Overige bestemmingen buiten Kronenberg en Evertsoord: basistarief € 2,00 incl. de eerste 7 km en vervolgens € 0.20  per km
Voor meer informatie en reserveringen: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.00 uur; tel. 06-25168466.

Wensbus nu ook voor inwoners van Sevenum

Van de Provincie hebben we toestemming om, als er binnen de planning ruimte is, ook mensen in en vanuit Sevenum te vervoeren.
Tarieven: per persoon per enkele rit*
Binnen de kern Sevenum , naar station Horst-Sevenum, centrum Horst, ziekenhuis Venlo of Venray  € 2.–
Overige bestemmingen buiten Sevenum: basistarief € 2,00 incl. de eerste 7 km en vervolgens € 0.20  per km

De chauffeurs van de Wensbus, allen vrijwilligers van de Stichting Welzijn, zijn u graag van dienst.
De Wensbus kan een aanvulling zijn voor die reizigers waarin het ANWB automaatje van de KBO Sevenum als eerste niet kan voorzien.
Voor meer informatie en reserveringen: maandag t/m vrijdag van 8.30 – 12.00 uur; tel. 06-25168466.

Wil jij ook iets voor een ander betekenen, wordt chauffeur voor de Wensbus

De Wensbus Kronenberg Evertsoord verzorgt al sinds 2014 met vrijwilligers het dorpsvervoer. Wij vervoeren mensen die tijdelijk niet mobiel zijn of geen eigen vervoer hebben. Als chauffeur maak je het mede mogelijk dat mensen langer zelfstandig in onze dorpen kunnen blijven wonen. Ook maak je het mede mogelijk dat inwoners langer hun oude of zelfs nieuwe sociale contacten kunnen blijven onderhouden.

Wordt jij de vervanger van Grad Aerts?   

Begin 2023 moeten we helaas afscheid gaan nemen van vrijwilliger/ chauffeur Grad Aerts.

Grad is van het begin in 2014 al chauffeur  bij de Wensbus.
Een keer in de 14 dagen stond hij paraat en heeft dus 8 jaar met veel plezier dit werk gedaan. Grad hoopt nl. in februari  zijn 80e verjaardag te vieren en heeft aangegeven dan te willen stoppen.

“Het contact met de kinderen en andere reizigers vond ik altijd geweldig” verteld Grad en “Je kunt nog altijd beter een ander helpen dan dat je zelf geholpen moet worden, toch? “ 

We zijn als Stichting dringend op zoek naar enkele nieuwe chauffeurs om het team te versterken en zijn nu op korte termijn op zoek naar een vervanger voor Grad.

Wil jij ook iets betekenen voor andere inwoners uit onze dorpen en ben je in het bezit van een geldig rijbewijs,
neem dan contact op met Piet Selen 06-11841811 of neem contact op met het secretariaat.

 

Provinciale subsidie Wensbus Kronenberg Evertsoord 

In 2014 was de Wensbus Kronenberg/Evertsoord het tweede project dat provinciaal goedgekeurd werd en subsidie kreeg om met vrijwilligers het vervoer in onze dorpen te starten.
Inmiddels zijn er een twintigtal initiatieven verdeeld over de provincie.
De vorige subsidieperiode liep in april af. Gelet op het succes, rond de 4000 reizigers per jaar, voorziet het project in een duidelijke  behoefte. Voor de Stichting voldoende redenen om voor een nieuwe subsidieperiode van 5 jaar weer een aanvraag te doen. Inmiddels hebben we bericht ontvangen dat de provincie deze aanvraag heeft goedgekeurd en de financiële middelen tot en met 2027 zijn toegezegd.
Als Wensbus proberen we ook zo milieuvriendelijk onze reizigers te vervoeren en rijden we al een aantal jaren op blauwe diesel. Zodra een geschikte elektrische bus als alternatief op de markt komt willen we proberen hierop over te stappen.